Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A puha margarinba belekeverem a lisztet, a cukrot és a tojást, majd hozzáadom a sütőport is. Könnyen formázható, linzer tésztát kell kapni. Ha túl lágy a tészta, teszek még hozzá lisztet. Egy kartonpapírból, kivágok egy tükörtojás formát és a vékonyra elnyújtott tésztára téve, késsel körbevágom a formát. Előmelegített, 180 fokos sütőben, natúr sütőlemezre téve, 10 perc alatt kisütöm a formát. Ha kisült, a sütőlemezről óvatosan, egy lapát segítségével, leszedem a tésztákat. Hagyom kihűlni. Porcukorból, a citromlé (hagyományos) segítségével, mázat keverek egy kis tálkában. Ecsettel megkenem, a tészta egész felületét. Hagyom, hogy a fehér máz megszáradjon (ez lesz a tojásfehérje). Az előbbi porcukros mázhoz, egy pár csepp sárga ételfestéket is teszek, ha túl híg, akkor még porcukrot adok hozzá. Egy kávéskanál segítségével, a forma közepére, egy kicsit pöttyentek, majd eligazítom (ez lesz a tojássárgája, a tükörtojáson).
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom és mutatós süti Húsvétra.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
blackandi
2014.03.15 16:44
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
puha margarinba, tükörtojás formát, vékonyra elnyújtott, sütőlemezről óvatosan, lapát segítségével, tészta egész, előbbi porcukros, kávéskanál segítségével, forma közepére, kicsit pöttyentek, kartonpapírból, Előmelegített, segítségével, sütőlemezről, ételfestéket, tojásfehérje, segítségével, megszáradjon, tojássárgája, segítségével, tükörtojáson, hagyományos, belekeverem, Porcukorból, sütőlemezre, margarinba, formázható, ételfesték, eligazítom, elnyújtott, körbevágom, Tükörtojás, pöttyentek, tükörtojás, kávéskanál, porcukros, liszt, cukor, margarin, tojás, csomag sütőpor, porcukor, citrom leve, csepp ételfesték,
|
|
|
|
|